De appel gaat weg

Jaarlijks wordt in opdracht van de gemeente de speeltoestellen van TOGO op veiligheid gekeurd en zo nodig hersteld. Door strengere veiligheidseisen voldoet het speeltoestel bij het clubhuis in de vorm van een appel niet meer aan de voorschriften en wordt een dezer dagen door de gemeente Goes weggehaald.

Jammer omdat aan deze appel een voorgeschiedenis vastzit; n.l. het is indertijd gemaakt (ca. 1990) door de vakschool van de AKF* onder verantwoordelijkheid van kunstenaar Willems. Ten tijde van de uitbreiding (2004) van de toenmalige Anne Frankschool (nu De Tweern) was er geen plaats meer voor en is het via Con Beun bij T.O.G.O. terecht gekomen. Dus je ziet het is niet zo maar een speeltoestel, maar eigenlijk een kunstwerk!

Besloten is om geen vervangend speeltoestel te plaatsen.

*AKF was een ketelfabriek die niet meer bestaat en gesitueerd was waar ze nu woningen bouwen van het Goese Diep.

Totaal : 119413