Op deze prachtige dag stond een vol thuisprogramma op het programma. Voordat de selectie zijn kunstje mocht gaan vertonen speelden de B1 en A1 tegen KCC B2 en ADO A1. De B1 speelde een fantastische 1e helft met geweldige combinaties en goals en had KCC in hun broekzak. Dat resulteerde in een 10-3 ruststand! In de 2e helft was het niet meer zo scherp en werd er veel gewisseld aan de kant Togo. Er werd gewonnen met 14-6, een uitstekend resultaat.

De A1 wist voor de 2e keer oprij te winnen en ditmaal tegen ADO A1. Togo maakte het verschil in de 2e helft doordat het er voor bleef gaan en ADO verdedigend tuk had. Er werd met 10-5 gewonnen en dat is een mooi resultaat.

Nu was het de beurt aan Togo 2 dat nog een appeltje te schillen had met KCR 4. Uit werd hier (onder andere) vanwege een zeer partijdige scheidsrechter van verloren. De ploeg was er zichtbaar op gebrand KCR pijn te doen en de 2de plaats van hun over te nemen. In een moeizame beginfase waar beide ploegen niet veel tot scoren kwamen was het Togo dat het initiatief pakte. Het speelde beter dan KCR en wist door puik verdedigend werk een ruime voorsprong te pakken. Er werd met 7-3 gerust. In de 2de helft pakte Togo in de beginfase een nog ruimere voorsprong maar gaande weg kwam KCR dichterbij. Maar ondanks dat het verschil klein werd bleef Togo kalm en wist de voorsprong te behouden. Even leek het erop dat we een AJAX-Spurs tafereel kregen maar Togo 2 wist met 11-9 de punten in Goes te houden en doordat Swift gelijkspeelde tegen hekkensluiter Seolto 2 is het Swift genaderd tot 2 punten! Togo 2 lijkt serieus mee te gaan doen om het kampioenschap. We gaan zien hoe het zich de komende weken ontwikkeld.

Togo 1 heeft vele goede voorbeelden gezien en moest het nu zelf waarmaken tegen KVK, altijd een linke tegenstander voor Togo. KVK schoot uit de startblokken en kwam razendsnel op 0-4. Even leek de ploeg van slag maar Togo herpakte zich redelijk snel en wist op 3-4 te komen. In een gelijk opgaande 1e helft waar het korfbal zeker niet altijd even best was gaven de ploegen elkaar weinig ruimte uit te lopen. Hierdoor werd in een niet al te spectaculaire 1e helft gerust met 7-7. In de 2de helft moest Togo laten zien dat het kampioen wil worden. De 2de helft was Togo scherper dan in de 1de helft. De spitsen werden in beide vakken onschadelijk gemaakt doordat beide vakken het verdedigend onder controle hadden. Aanvallend werd er weliswaar ‘simpeler’ gespeeld maar wel een stuk effectiever. KVK voelde de wedstrijd wegglippen en raakte wat geïrriteerd op elkaar en de scheidsrechter wat nog resulteerde in een gele kaart. In de slotfase maakte Noa haar debuut in Togo 1 en wie weet wat er voor haar nog meer in het vat zit dit seizoen!

De scheidsrechter floot af met een 17-12 eindstand en door verlies van Keep Fit neemt Togo 1 de koppositie over!(DSO bedankt daarvoor ;). Volgende week neemt Togo 2 het op tegen Fortis 4 en speelt Togo 1 om 16:00 in Zaamslag tegen Zaamslag om de volgende stap te zetten naar het kampioenschap.