In de topper tegen Keep Fit startte de thuisploeg een stuk beter dan TOGO. TOGO liet zich regelmatig opnaaien door het gedrag van sommige spelers van Keep Fit die zoals verwacht een smerig spelletje spelen. Helaas liet de scheidsrechter het merendeel daarvan toe. Binnen het kwartier stond het 8-2 en kreeg TOGO geen vat op de spits van Keep Fit. Vanaf dat moment werd TOGO wakker. TOGO moest het vooral van strafworpen en vrijeballen hebben maar kwam langzaam dichterbij en het veel meegekomen publiek liet zich horen. TOGO wist nog voor rust bijna de achterstand weg te werken mede doordat Marcel inviel voor Yvo. Er werd gerust met een 9-8 stand in het voordeel van Keep Fit.

Meteen na rust raakte Jordi door een onbesuisde actie van de spits van Keep Fit geblesseerd en moest het veld verlaten. Eric kwam daarvoor in de plaats. Gelukkig pakte hij het goed op om hem uit te schakelen en wist de spits ook geen doelpunt meer te maken! Verdedigend had dat vak het dus de hele 2e helft goed op orde. TOGO wist na rust op voorsprong te komen en leek langzaam het initiatief te pakken. Tot twee keer toe kwam de ploeg op voorsprong. Er kwam toch een kantelpunt in het voordeel van Keep Fit. Ze wisten een voorsprong van drie doelpunten te pakken en één vak van TOGO wist op dat moment moeilijk tot kansen te komen, ook pakte de wissels in de slotfase niet goed uit. TOGO wist nog de 18-16 te maken en had nog kansen om de aansluitingstreffer te maken. Helaas lukte dit niet waardoor Keep Fit de bovenste plek in de ranglijst pakt.

Het laatste doelpunt kan overigens wel belangrijk zijn mocht Keep Fit twee punten laten liggen, dan zou TOGO weer bovenaan staan op onderling resultaat.

TOGO twee wist net niet te winnen tegen Fortis 4. Het stond met nog tien minuten 11-14, maar op de valreep werd het 14-14. Het blijft in die poule erg spannend aangezien hekkensluiter Fortis nu vier punten heeft en nummer drie ONDO zes punten heeft. TOGO staat daartussen met vijf.

Komende zaterdag speelt de selectie weer thuis. Tot dan!

TOGO 2-Swift 3 13:45
TOGO 1-PSV 1 15:00